Αρθροπλαστική Ισχίου και Γόνατος

Στο Διεθνές Κέντρο Αρθροπλαστικής Ισχίου & Γόνατος ICAROS, επικεφαλής του οποίου είναι ο καθηγητής κ. Ελευθέριος Τσιρίδης, διενεργείται όλο το φάσμα των αρθροπλαστικών του ισχίου, χωρίς ηλικιακό περιορισμό. Στο ICAROS πραγματοποιούνται αρθροπλαστικές ρουτίνας MIS & AMIS, αλλά και επιπλεγμένες αρθροπλαστικές σε παραμορφωμένα, ρευματικά ή δυσπλαστικά ισχία. Εφαρμόζεται, όπου ενδείκνυται, η τεχνική Μικρής Επεμβατικότητας (MIS, AMIS, PMIS) και το μετεγχειρητικό πρωτόκολλο του Χάρβαρντ για την άμεση και ανώδυνη κινητοποίηση των ασθενών. Οι τεχνικές MIS μικρής επεμβατικότητας AMIS και PMIS προκαλούν χειρουργικό τραύμα μικρότερο των 10 εκατοστών, που προφανώς επουλώνεται πιο γρήγορα και έτσι ο ασθενής μπορεί να κινητοποιηθεί άμεσα με μικρές απώλειες αίματος και ελάχιστο πόνο. Είναι ιδανικές για την απλή οστεοαρθρίτιδα, ενώ αντενδείκνυνται στα παραμορφωμένα και στα δυσπλαστικά ισχία αλλά και σε παχύσαρκους ασθενείς.

Ο ασθενής πρέπει να γνωρίζει ότι η αρθροπλαστική ρουτίνας πρέπει να γίνεται γρήγορα και με ακρίβεια, ενώ η μακροβιότητα της έχει κυρίως να κάνει με τη σωστή τοποθέτηση της τεχνίτης άρθρωσης μέσα στη σώμα και όχι με την προσπέλαση.

Συγκεκριμένα, στο Διεθνές Κέντρο Αρθροπλαστικών ICAROS διενεργούνται οι εξής αρθροπλαστικές ισχίου, με γνώμονα τη βλάβη της άρθρωσης και τις εξατομικευμένες ανάγκες του ασθενή: