ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΘΙΤΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΟΝΑΤΟΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Την τελευταία 20 ετία υπάρχει έντονο ερευνητικό ενδιαφέρον προς την κατεύθυνση της ανάπλασης του οστού και του χόνδρου, με τη συνεργασία βιολόγων και ορθοπαιδικών.

Διαβάστε περισσότερα

Ανατομία Γόνατος

Η άρθρωση του γόνατος υφίσταται συχνότερα κακώσεις συγκριτικά με το ισχίο, οι οποίες οφείλονται είτε σε φθορά λόγω υπερχρησίας, είτε σε τραυματισμούς είτε σε νόσους.

Διαβάστε περισσότερα

Θεραπεία Οστεονέκρωσης

Οστεονέκρωση ή άσηπτη νέκρωση προκαλείται από έλλειψη αιμάτωσης του οστού και προσβάλλει συνήθως το μηριαίο οστό και τις αρθρώσεις. Αυτό οφείλεται σε άγνωστη αιτία σε ένα ποσοστό περίπου 70%, ενώ σε ένα 30% οφείλεται σε μακροχρόνια χρήση κορτιζόνης ή ανολογικών φαρμάκων ή σε κάποιες δυσκρασίες του αίματος ή ..

Διαβάστε περισσότερα

Στο ICAROS Πραγματοποιούνται Αναθεωρήσεις (Revision)

Η αναθεώρηση (revision) μιας ολικής αρθροπλαστικής ισχίου γίνεται με αφαίρεση των υλικών που είχαν τοποθετηθεί αρχικά και αντικατάσταση αυτών. Τα χειρουργεία αναθεώρησης διαρκούν περισσότερο από τα χειρουργεία της αρχικής αρθροπλαστικής και απαιτούν μεγαλύτερη χειρουργική εμπειρία.

Διαβάστε περισσότερα

Αναθεώρηση αρθροπλαστικής ισχίου

Η αναθεώρηση της αρθροπλαστικής του ισχίου είναι μία ιδιαίτερα δύσκολη επέμβαση που απαιτεί πιστοποίηση του χειρουργού, γνώση και χειρουργική εμπειρία πολλών επεμβάσεων. Η αναθεώρηση γίνεται διότι η αρχική πρόθεση ή το οστό πέριξ αυτής έχει καταστραφεί σε κάποιο βαθμό, λόγω…

Διαβάστε περισσότερα